Developers die dagelijks het verschil maken

‘Een drone voor developers als troost’

[Leestijd: 3min]

Of we developers een drone moeten geven als ze op gesprek komen? Dat schijnen ze bij de concurrent te doen. De vraag komt van een recruiter met verstand van zaken. Het is geen grapje. We zoeken backend developers en we zitten in een brainstorm. Het zet mij aan het denken.

Als CTO ben ik niet slecht bedeeld. Cleverbase heeft een aantal interessante developers op de payroll. Slimme jongens en meisjes die tegen een acceptabel salaris hard willen werken. Omdat ze ambitieus zijn. Omdat ze geloven in de businessinnovatie die wij willen forceren. En omdat ze in een team groot willen worden. Ze werken met een interessante stack. Maar scheppen er ook genoegen in om de voor ons noodzakelijke stabiliteit te borgen.

De T-shaped professionals trekken hier de kar. Als ik ze zie discussiëren bij de lunch ben ik stiekem jaloers op ze. De meesten zijn veel verder dan ik toen ik startte met werken. Sommige developers zijn technisch zo briljant, dat ze zelf gaan geloven dat ze zwak zijn op de soft skills. Maar als je op je 22ste als senior developer werkt, is het niet gek dat je enige onzekerheid voelt als ik je vraag of je het productownership op je wil nemen.

‘Bas, waarom ben jij hier komen werken?’ vraag ik de benjamin van het stel. ‘Omdat Vincent zei dat jullie hier bij de boterhammen over politiek en literatuur praten.’ De cv’s van Bas en Vincent lijken in de verste verte niet op elkaar. Vincent behaalde diverse masters en meerdere bachelors. Een wiskundige, meester in de rechten, psycholoog die ook nog een vakje geneeskunde heeft meegepakt. Bas begon na zijn gymnasium een IT-bedrijf. Dit vond hij de economisch meest verstandige optie om onder de universiteit uit te komen.

‘O ja .., ‘ zo vervolgt Bas ‘ en omdat jij mij beloofde dat er hier elke dag tijd is om te werken aan leiderschapskwaliteiten’. Bij Cleverbase geloven wij dat je binnen iedere functie op ieder niveau kan werken aan je ‘leadership skills’. En daar profiteer ik zelf ook van. Van mijn mede MT-leden krijg ik dagelijks feedback. Over hoe de private markt werkt, wat sales is en hoe je een team bouwt. Zij hebben hun sporen verdiend in de telecom en bij Google. Ik breng mijn kennis van het politiek bestuurlijke domein in. Daarnaast leer ik hen wat security betekent bij software-design. Het bijzondere is dat zij ook overtuigd zijn hun ambities waar te maken bij deze start-up. Daar mogen we best wel trots op zijn.

Als ik de mensen aan de lunchtafel zie, ben ik ervan overtuigd dat we in ons team echte doorzetters hebben. En mensen die snappen dat we in deze fase nog niet de hoofdprijs kunnen betalen. Mensen zoals Valeria. Een juriste, die toch ineens besloot front-ender te worden. Lukas, iemand die vanuit de techniek juist op zoek is naar de sociale aspecten en teambuilding. Of zoals Sander. Die bij elke mock-up die hij maakt ook een nieuwe programmeertaal uitprobeert. Hij besteedt daarbij zoveel aandacht aan het design dat niemand gelooft dat het een probeersel is. Tot ze horen dat hij er maar één avondje mee bezig is geweest. Of neem Sjaak van wie ik vermoed dat hij weleens op kantoor slaapt. Authenticiteit, dat is wat ons – alle mensen bij Cleverbase – bindt. En het is waar ik blij van word. Ik zoek er ook helemaal geen veertig. Met een stuk of vier seniors kan ik weer een half jaar vooruit.

Ik kom de recruiter weer tegen als ik na de lunch de verdieping oploop. Ik zie een afdeling met mensen die iets van hun leven willen maken. ‘Ik denk dat we een drone moeten doen,’ zeg ik. ‘Voor de kandidaten die we afwijzen’.
Ze kijkt me een beetje verbaasd aan.

‘Als troost……….., omdat ze dit moeten missen.’

Developers backend gezocht
Remco van Wijk is CTO bij Cleverbase en onder meer verantwoordelijk voor het development team 

15 november 2017