Impact van de software-kwetsbaarheid Log4j

30 december 2021, 14:45 uur

Wij hebben de afgelopen weken onze interne systemen allemaal onderzocht en daar waar nodig aanvullende maatregelen genomen. Hetzelfde geldt voor onze leveranciers. Hiermee is het onderzoek naar de kwetsbaarheden rond Log4j gesloten en kunnen wij bevestigen dat Vidua niet getroffen is. Wij houden de berichtgeving van onder andere het Nationaal Cyber Security Center in de gaten.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Bart Mutsaers, (070) 820 96 80

14 december 2021, 16:50 uur

De afgelopen dagen hebben wij verdere analyse uitgevoerd en aanvullende maatregelen genomen. Dit hebben we kunnen doen buiten onze openingstijden, zodat jij er geen last van hebt gehad.

 

13 december 2021, 12:20 uur

Onder andere door het NCSC is gemeld dat er een ernstige kwetsbaarheid gevonden is in de veelgebruikte software Apache Log4j. Wij zitten hier bovenop en hebben de belangrijkste eerste maatregelen genomen, waardoor wij onze dienstverlening kunnen blijven uitvoeren zoals je van ons gewend bent. Wij houden nieuwe informatie rond deze kwetsbaarheid in de gaten en nemen passende maatregelen voor onze eigen software. Dit kan deze week enige momenten van onbeschikbaarheid opleveren. Hierover zullen wij onze klanten informeren. Ook met autoriteiten en onze leveranciers zijn we in contact. We adviseren onze partners en klanten om hetzelfde te doen met betrekking tot eigen software en die van leveranciers.

Bij vragen over de impact van deze kwetsbaarheid kun je contact opnemen met Bart Mutsaers via (070) 820 96 80.