Sportfondsen en Cleverbase zetten nieuwe standaard in informatiebeveiliging

Cleverbase en SportfondsenSportfondsen en Cleverbase zijn een samenwerking aangegaan om te zorgen voor informatiebeveiliging op het hoogste niveau. Met de Cleverbase ID beschikken medewerkers van Sportfondsen – als eerste in Nederland – over een digitaal identiteitsbewijs, waarmee zij kunnen inloggen en digitaal kunnen ondertekenen.

“Sportfondsen loopt voorop in vernieuwing en betrouwbaarheid. Toen we hoorden dat Cleverbase digitale identificatie biedt via een app op de mobiele telefoon was onze interesse snel gewekt. Ook voor ons wordt informatiebeveiliging namelijk steeds belangrijker”, zegt Bruno Giebels, algemeen directeur Sportfondsen Groep.

Voor Sportfondsen, als exploitant en dienstverlener voor onder andere gemeenten en sportaccommodaties, is informatiebeveiliging cruciaal. Zij bereidt zich met deze samenwerking voor op de toekomst, waarin Europese wetgeving gekwalificeerde ID’s vereist voor online dienstverlening. “Cleverbase zorgt er voor dat onze medewerkers veilig kunnen inloggen met hun mobiele telefoon en straks ook contracten of bijvoorbeeld hun beoordelingsgesprekken digitaal kunnen ondertekenen”, aldus Giebels.

Cleverbase vindt in Sportfondsen een ideale launching partner voor haar services. Joris Tinbergen, algemeen directeur Cleverbase: “Wij geloven dat over vijf jaar iedereen ook formele zaken geheel online kan regelen, omdat men laagdrempelig kan beschikken over een middel voor het zetten van een gekwalificeerde elektronische handtekening”. Cleverbase is Qualified Trust Service Provider, wat inhoudt dat zij gelicentieerd is en onder continu toezicht staat van de Nederlandse overheid. “Wij zijn er trots op dat wij er in geslaagd zijn om een veilige oplossing te bieden die voldoet aan de hoogste standaarden van de Nederlandse overheid én door iedereen met een mobiele telefoon overal in 10 minuten te verkrijgen is”.